Μια διαδικτυακή εφαρμογή (web application ή web app) είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είναι διαθέσιμο στον χρήστη μέσω του διαδικτύου, ενώ ο χρήστης χρειάζεται μόνο έναν browser (περιηγητή) για να το χρησιμοποιήσει.

Οι υπηρεσίες διαδικτύου είναι εξ ορισμού web εφαρμογές και πολλοί ιστότοποι – αν όχι όλοι – περιέχουν κάποια web εφαρμογή.

Ως προγραμματιστής σχεδιάζω και αναπτύσσω web εφαρμογές για μια μεγάλη ποικιλία χρήσεων, από μια εταιρεία έως έναν ιδιώτη. Οι πιο κοινές web εφαρμογές μπορεί να περιλαμβάνουν συνήθως λογιστικά φύλλα, διαχείριση παραγγελιών ή τη διαχείριση πελατολογίου (CRM).

wordpress gd1f880c4e 1280
search 1674916478

Όλοι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ίδια έκδοση μιας εφαρμογής.

Οι χρήστες δε χρειάζεται να εγκαταστήσουν την εφαρμογή.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω διαφόρων συσκευών όπως υπολογιστή, laptop ή κινητό τηλέφωνο.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω πολλών προγραμμάτων περιήγησης.

Διαθεσιμότητα

Οι web εφαρμογές μπορούν να προσεγγίζονται από οποιαδήποτε συσκευή, η οποία διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως υπολογιστής, tablet και κινητά τηλέφωνα. Επίσης, δεν απαιτείται η ανάπτυξη διαφορετικών εκδόσεων για κάθε πλατφόρμα, κάτι που μειώνει το κόστος και τον χρόνο ανάπτυξης.

Μειωμένο κόστος συντήρησης

Η συντήρηση μιας web εφαρμογής είναι πιο εύκολη σε σύγκριση με άλλες μορφές εφαρμογών, καθώς χρησιμοποιούνται γνωστές τεχνολογίες web και πλατφόρμες ανάπτυξης. Επίσης η ενημέρωση και η προσθήκη νέων δυνατοτήτων γίνονται άμεσα, χωρίς να απαιτείται από τους χρήστες εκ νέου εγκατάσταση.

Συμβατότητα

Οι web εφαρμογές σας επιτρέπουν να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία συμβατότητας του λογισμικού σας. Καθώς η διαδικασία ενημέρωσης λαμβάνει χώρα αυτόματα στο cloud, δε θα χρειάζεται πλέον να ενημερώνετε όλες τις εφαρμογές σας με μη αυτόματο τρόπο.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Η συνεχής μεταβαλλόμενη κατάσταση στις αγορές απαιτεί ευελιξία και άμεση πρόσβαση στην πληροφορία ώστε να παραμένετε ανταγωνιστικοί. Τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε στην ανάπτυξη μιας web εφαρμογής για την επιχείρηση σας.

Στείλτε μου το μήνυμά σας,κάνοντας click στο κουμπί “Αποστολή”